Luv 2 Dance

DansschoolCursusinformatie


Salsa Solo - is Salsa dansen zonder partner. Er wordt gewerkt aan body movement, voetenwerk en styling. Verder leer je in deze cursus ook de merengue en de bachata zodat je op een salsa feest niet stil hoeft te staan.

Lady Styling - is de vervolg cursus van de Salsa Solo. Hiervoor moet je dus minimal al een basiscursus afgerond hebben. Nu komt de Styling pas echt aan boord. Je krijgt korte combinaties waarin bodymovement, voetenwerk en armstyling verwerkt worden. Het vrouwelijk dansen staat in de middelpunt! Ook geschikt voor dames die al langer op les zitten!

Salsa Beginners 1 - is de basiscursus Salsa. Alle basistechnieken komen aan boord. Dat houd voetenwerk, handtechnieken en kennismaking met de verschillende muzieken in. Ook de Merengue wordt in deze cursus aangeleerd omdat je hier op een salsafeest niet omheen komt.

Salsa Beginners 2 - is de vervolg op de beg1 cursus. Nu je de basistechnieken onder de knieen hebt worden de combinaties uitdagender gemaakt en je leert ook weer nieuw voetenwerk erbij. In deze cursus leer je ook de Bachata welke ook vaak op salsafeesten gedraaid wordt.

Salsa Intermediate - is de vervolg op de beg2 cursus. Nu kan je al aardig salsa dansen. In plaats van los voetenwerk krijg je nu samenhangende “shines”  welke je in het geval dat jou partner jou los laat tijdens het dansen kan toepassen om in je eentje lekker los te gaan. Tijdens het partnerdansen wordt nu ook styling voor de dames toegepast en de heren leren weer leuke combinaties erbij. In de cursus leer je ook de ChaChaCha.

Salsa Advanced – is de vervolg op de Salsa HalfGev cursus. Sinds je alle danstijlen nu al een keertje aangeleerd hebt gekregen zorgen wij in deze cursus ervoor dat er een leuke afwisseling tussen de Salsa, Merengue, Bachata en ChaChacha komt. De shines en partnercombinaties worden weer een stuk uitdagender en je leert ook het praktische toepassen van alle geleerde figuren zodat je makkelijk zelf dansjes in elkaar kan zetten.

Salsa Cubana/Rueda Beginners 1 - is de basis cursus voor de Cubaanse Salsa. Alle figuren die je leert hebben een naam en worden uiteindelijk in de kring toegepast. Hierbij sta je met je partner naast je en de docent roept de namen van de verschillende figuren. Deze combinaties zorgen ervoor dat je steeds je dame doorgeeft aan degene die naast je staat en doorgaat met de volgende dame. Alles in éen een gezellige boel!

Salsa Cubana/Rueda Intermediate – is de vervolg op de Rueda Beg1 cursus. Je kent nou de basisfiguren van de cubaanse salsa en Rueda. De combinaties worden iets langer en uitdagender, styling voor zowel mannen als vrouwen wordt toegepast en het tempo gaat ook omhoog. In deze cursus train je ook zeker je reactie vermogen en door alle combinaties steeds te herhalen wordt het makkelijk om deze goed te onthouden. Ook zeker een aanrader voor Salseros en Salseras die al langer dansen. 


Bachata - Bachata is een dans uit de dominicaanse Republiek en is nog steeds razend populair in Nederland. 


Kizomba